Om oss

Planetringen barnehage ligger på Vikhammeråsen i Malvik kommune. Vi huser ca. 64 barn og 16 ansatte fordelt på 5 grupper. Vi har aldershomogene grupper, det vil si at barna er delt inn etter alder. Fordi vi mener at ingen kan ta i mot et barn bedre enn en jevngammel som leker «borte titt-titt», gjennom reolen som står på tvers i rommet. 

Skolestarterne er det siste året i barnehagen på friluftsavdelingen vår som heter Ugletårnet. Der er det fokus på selvstendighet, mestring og samhold. 

Vår viktigste arbeids-oppgave i barnehagen er å gi barna lyst til å ta fatt på livet

Vi ønsker at barna i Planetringen skal få et sunt og næringsrikt kosthold. Les mer om mat i barnehagen her.

Planetringen barnehage skal være et sted hvor man sammen lærer om den virkelige verden og om mulige fantasiverdener. Et sted hvor mulighetene rår. Der kunnskap bygges opp gjennom barnas lek, gjennom praktisk eksperimentering, utforskning og deltagelse i aktiviteter.


Vår filosofi

Vi ønsker å være en lærende organisasjon i utvikling og bevegelse, der verdier som barns perspektiv og demokratiske prosesser står i sentrum. Vi lar oss inspirere av grunntankene i Reggio Emilia- filosofien, det vil si de ideene, verdiene, menneskesynet og refleksjonene som denne filosofien bygger på.


Barnehagehverdagen

Erfaringsbaserte tips og informasjon fra oss i barnehagen

Mat i barnehagen – ukemeny

Mandag:

Matpakkedag

Tirsdag:

Havregrøt med varierende tilbehør som kokos, mandler, kanel, honning, rosiner, banan,epler, pærer, gresskarkjerner og en saltpinne i ny og ned.

Onsdag:

Valgfritt tilbehør av fargerike grønnsaker, belgfrukter, ris, couscous, poteter eller pasta med et varmt innslag av fiskekaker, falaffel , karbonader, fiskepinner og fiskegrateng.

Torsdag:

Brødmåltid med varierende pålegg som hvitost, tomat, brunost, agurk, egg, kalkunskinke , paprika, salat, morrpølse, kaviar, makrell, postei, hummus, smøreost og oliven.

Fredag:

Matpakkedag

Frokost bringer familiene med fra hjemmet. Barnehagen serverer fruktmåltidet ca kl. 09.00 hver dag og et lettmåltid ca kl 14.00 tirsdag, onsdag og torsdag.

Les mer om mat i barnehagen her:


Omvisning i barnehagen

Gang

Stjerne

Kjøkken

Sol

Rakettrommet

Prosjektrommet

Malerommet

Naturrommet

Ugletårnet

Er bygd som en friluftsavdeling. Her er det de største barna som holder til. I Ugletårnet skal det være fokus på uteliv, selvstendighet og «skoleforberedende» opplegg.
I Ugletårnet er det ingen gjerder, så de usynlige grensene må gjøres «synlig» for barn og voksne.